POZIMED Centru Medical

Programări 0341 998 0241-552.000
Alegeţi limba românăenglish

Radiologie interventionala

Radiologia intervenţională reprezintă totalitatea tehnicilor şi metodelor de intervenţie în scopuri de diagnostic sau terapeutice, fiind controlată vizual prin intermediul unei aparaturi de imagerie medicală.

Centrul imagistic Pozimed va pune la dispozitie doua proceduri de radiologie interventionala: biopsia mamara eco-ghidata si infiltratiile periradiculare vertebrale.

Biopsia mamara sub ghidaj ecografic se poate efectua atunci cand examenele clinice si imagistice sugereaza prezenta cancerului mamar. Punctia biopsie furnizeaza material biopsic pentru examinarea histopatologica – examen ce ofera un diagnostic  de certitudine al cancerului mamar.

Radiologia interventionala are un rol major in managementul herniilor de disc simptomatice. Daca tratamentul conservator, oral, nu isi face efectul, se indica infiltratiile periradiculare vertebrale ghidate CT. Acest ghidaj permite pozitionarea corecta, cat mai apropiata de radacina nervoasa care determina durerea, pentru administrarea medicatiei antiinflamatorii si analgezice exact in locul vizat. Investigatia dureaza in medie 5 minute, nu este dureroasa si nu necesita pregatire speciala. Se recomanda o investigatie IRM recenta (maxim 3 luni) si efectul terapeutic poate fi evaluat corespunzator dupa 4-6 infiltratii, la interval de cate 6 saptamani.