POZIMED Centru Medical

Programări 0341 998 0241-552.000
Alegeţi limba românăenglish

Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul si preventia bolilor sistemului endocrin.

Sistemul endocrin este format din glande care secreta si elibereaza hormoni pentru a controla diferite functii ale organismului uman. Hormonii secretati de aceste glande ajung in sange si prin intermediul acestuia sunt transportati catre organele si tesuturile corpului, la nivelul carora actioneaza prin intermediul receptorilor.

Sistemul endocrin este compus din mai multe glande endocrine, precum: hipotalamusul, hipofiza, epifiza, tiroida, paratiroidele, suprarenalele, ovarele, testiculele, pancreasul si timusul.

Majoritatea examinarilor endocrinologice incep prin teste de sange, in vederea stabilirii cantitatilor de hormoni existente, iar examinarile imagistice precum ecografia, scintigrafia si CT-ul/RMN-ul pot stabili modificari la nivelul glandelor endocrine, pentru a permite administrarea unui tratament adecvat.

Daca sunt suspectate disfunctii ale sistemului endocrin, este recomandat sa consultati medicul endocrinolog in vederea stabilirii diagnosticului si a conduitei terapeutice.

 

Medicii endocrinologi din cadrul Centrului Medical Pozimed ofera urmatoarele servicii:

  • Consultatie endocrinologie
  • Control endocrinologie
  • Ecografie de tiroida

Abonează-te la Newsletter