POZIMED Centru Medical

Programări 0341 998 0241-552.000
Alegeţi limba românăenglish

IRM

Imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) este o tehnică spectroscopică nucleară, folosită des în chimie, chimie fizică, medicină nucleară, biofizică și inginerie nucleară cu scopul de a  determina structura diverșilor compuși chimici, în biochimie pentru determinarea structurii proteinelor, fiind singura tehnică destinată determinării structurii proteinelor în soluție (condiții mult mai apropiate de cele native) sau în imagini diagnostice medicale sau radiologice pentru determinarea caracteristicilor fizico-anatomice a unor organe sau țesuturi.

In cadrul Centrului Medical Pozimed Constanta putem efectua IRM pentru intregul corp, o investigație prin care se identifică posibilele tumori înainte că acestea să genereze simptome. Efectuarea unui RMN reprezinta o metodă rapidă și sigură pentru identificarea și diagnoza precoce a cancerului, dar și pentru examene de rutină pentru verificarea stării de sănătate. In Centrul Medical Pozimed metoda de investigatie prin IRM este moderna, complexa si de foarte mare precizie, datorita tehnologiei de ultima generatie. In urma investigatiei se obtin imagini multiplane si sectiuni submilimetrice care permit o rata foarte mare de detectie a eventualelor leziuni din regiunea examinata.

Deoarece tot mai multi oameni sunt preocupati de incidenţa tot mai crescută a bolilor canceroase, departamentul de Imagistica din cadrul Centrului Medical Pozimed Constanta, pune la dispozitia pacientilor un aparat de rezonanta magnetica de ultima generatie.

Persoanele sănătoase, dar mai ales cele cu suspiciune pentru o boală canceroasă, pot apela la scanarea prin Rezonanţă Magnetică IRM - un examen fără radiaţii şi fără nici un pericol pentru sănătatea pacientului, pretul IRM-ului fiind cel mai accesibil pe piata constanteana.  De regula, examinarea clasica prin rezonanta magnetica se face pentru o anumită regiune a corpului, aparatul de rezonanta magnetica fiind calibrat în mod special pentru a obţine imagini cât mai bune din regiunea vizată.

La Pozimed Constanta, putem obţine imagini din cele mai multe părţi ale corpului utilizand scanarea IRM pentru intregul corp. Astfel, in urma unui examen IRM gratuit, sau compensat, sau achitand pretul de lista, putem diagnostica precoce, avand posibilitatea aplicarii daca este necesar a unui tratament eficient intr-un timp optim.

Tot cu ajutorul aparatului de rezonanta magnetica, din cadrul Pozimed Constanta, este posibila diagnosticarea rapidă în cazul tumorilor de sân, prostată, gastrointestinale şi altele. Mentionam ca datorita aparatelor de ultima generatie, tumorile de dimensiuni foarte mici pot fi identificate cu uşurinţă.

Tipuri de examinări IRM

 • CEREBRAL
 • SINUSURI
 • HIPOFIZA
 • GAT
 • COLOANA VERTEBRALA
 • TORACE
 • ABDOMEN
 • PELVIS
 • EXTREMITATI
 • CORD 

  IRM-ul de cord permite vizualizarea inimii in trei dimensiuni si in dinamica, cu ajutorul undelor de radiofrecventa si a unui camp magnetic. Dureaza in jur de 60 de minute si este o examinare neinvaziva, care nu iradiaza, ce necesita injectarea unui agent de contrast intravenos.

  Un operator va discuta cu pacientul pe durata intregii examinari si ii va indica momentele cand trebuie sa-si tina respiratia.

  DE CE IRM SI NU ECOCARDIOGRAFIE?

  Ecocardiografia reprezinta o metoda de neinlocuit, insa IRM-ul cardiac permite in plus analiza compozitiei tesuturilor (muschi, grasime, reactie inflamatorie, tesut cicatriceal). De asemenea, odata facuta achizitia de imagini prin rezonanta magnetica, masuratorile se pot executa cu precizie de catre orice medic, nu doar de cel care examineaza in timp real ecocardiografic.

 • SANI 

  Sau “IRM-ul de san”, cum este cunoscut, reprezinta un examen nedureros, ce dureaza aproximativ jumatate de ora si se efectueaza cu pacienta stand in pozitie culcat, pe burta, avand sanii introdusi intr-o antena speciala. Investigatia necesita injectarea intravenoasa a unei substante de contrast pentru a vizualiza si confirma natura leziunilor.

  De asemenea, aceasta examinare este cea mai fidela in evidentierea si caracterizarea protezelor din silicon.

  Pentru un diagnostic cat mai exact, investigatia trebuie efectuata intre zilele 7 si 14 ale ciclului menstrual. Este necesar si recomandat sa prezentati medicului dvs. examinarile mamografice si ecografice precedente efectuate.

  Spre deosebire de alte segmente investigate (cerebral, abdomen, pelvis, coloana), sanul este un organ aparte, pentru care cele trei investigatii dedicate (ecografia, mamografia si IRM) aduc informatii complementare. In acest caz, de multe ori este indicata efectuarea unei ecografii dupa examinarea IRM, asa-numitul "second-look ultrasound", pentru corelarea caracteristicilor leziunilor decelate IRM cu cele vizualizabile prin intermediul ecografiei.

  IRM-ul mamar este folositor si in depistarea pacientelor cu risc crescut de cancer de san, pentru bilantul extensiei in anumite cancere sau in evidentierea unei recidive la nivelul unui san operat.

 • WHOLE BODY
 • COLANGIO
 • ENTERO
 • URO
 • ANGIO RMN (carotide, aorta toracica, aorta abdominala, artere renale, membre inferioare/superioare)