POZIMED Centru Medical

Programări 0341 998 0241-552.000
Alegeţi limba românăenglish

Ecografie

Datorita dezvoltării tehnologiei sonarelor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a apărut in domeniul medical ecografiaEcograful este un dispozitiv portabil pus în contact cu pielea pacientului, care produce unde ultrasonore de frecvență înaltă și receptează ecourile trimise de către organele interne. Unul dintre avanjajele ecografiei este evitarea efectelor nocive ale razelor X. Tot de mare ajutor este si faptul ca echipamentul ecograf este portabil și accesibil.

In zilele noastre, ecografia a devenit indispensabilă pentru o consultaţie completă, fiind un examen de rutină, nedureros, precis, cu largă adresabilitate şi accesibilitate. Se utilizează ecografia în modul 2D, sau bidimensional, ce realizează secţiuni la nivelul ţesutului şi redă structura organelor. Evoluţia tehnologiei a permis trecerea de la 2D la 3D, de fapt o reconstrucţie cu ajutorul unor softuri specializate a secţiunilor 2D, cu redarea unei imagini virtuale, dar în timp real, pe monitorul ecografului.

In cadrul Centrului Medical Pozimed putem beneficia de ecografia 3D, avand cel mai recent ecograf din Constanta, cu ajutorul caruia obtinem o ecografie completa şi performantă, permiţând creşterea preciziei diagnosticării cu peste 30%.

Ecografia abdominală sau ultrasonografia este o metodă de diagnostic de mare utilitate folosită cu succes la ora actuală.

Ecografia este utilă în diagnosticarea bolilor care afectează organe în care, în mod obişnuit, nu se află aer- ficat, rinichi, splină, vezică urinară, ovare, prostată, inimă etc.

Poti efectua o ecografie mamara in Constanta, in cadrul Centrului Medical Pozimed, in dorinta de a preveni cancerul mamar, mai ales ca acesta poate fi vindecat in proportie de 90% atunci cand este descoperit in fazele incipiente ale bolii.

Cardiologii si neurologii prescriu des investigatia Doppler. Ecografia Doppler este complexa, ecografie ce masoara viteza circulatiei fluidelor corporale. Ecografia Doppler nu doare, nu e invaziva si dureaza cel mai mult 40 de minute. De asemenea, nu are nici un fel de efecte secundare.

Putem beneficia de diagnosticare ecografica in Constanta, in cadrul Centrului Medical Pozimed, respectiv:

  • ecografie abdominală (colecist, ficat, splină, căi biliare, pancreas, rinichi, vezică, vase abdominale, ganglioni etc.)
  • ecografie cord, inclusiv Doppler color
  • ecografie vasculară periferică
  • ecografie endocrină
  • ecografie mamara
  • ecografie pelvina
  • ecografie de parti moi
  • biopsie mamara sub ghidaj ecografic

Imaginile sunt interpretate de către echipa noastră, formată din medici de renume specializați în ecografie.